Çocukların kitap okuma alışkanlığını erken yaşlarda kazanması, eğitimi bakımından oldukça mühim. Bu yüzden çocuklar ne kadar erken kitapla tanışırsa, o kadar iyi olur. 0-3 yaş arası çocuklar için tasarlanan kitaplar, görselleri ile çocuğun ilgisini çekerken bebeğinizin el göz koordinasyonun gelişimine destek olmakta, dış dünya ile ilişkisini güçlendirip, neden sonuç ilişkisi kurmasına yardımcı olmaktadır. Piyasada çocukların ilgisini çekecek kadar güzel, daha üç beş aylıkken eline alıp inceleyebileceği kadar işlevsel kitaplar bulunuyor. Ben de ebeveynlere yardımcı olmak adına bu tür 0-3 yaş grubuna hitap eden kitapları bu başlık altında toplayalım istedim.
EDOFHI Latest Questions
Çocukların el ve göz koordinasyonlarını geliştirmek, boyut algılarını ve çevreyle bağlantı kurma becerilerini artırmak amacı ile tasarlan hareketli kitaplar son zamanlarda oldukça popüler. Hareketli kitaplar genellikle 0-6 yaş arası çocuklara hitap ediyor. Çocuğun erken yaşta kitaplarla tanışması, kitap okuma alışkanlığı edinmesini olumlu yönde etkiliyor ve bu hareketli kitaplar çocuğun fiziksel, zihinsel ve ruhsal gelişimine katkı sağlıyor. Pek çok yayınevinin hareketli kitap kategorisinde yayımladığı kitapları bulunuyor. Bu kitaplardan en çok tercih edilen ve beğenilen hareketli kitapları bu başlık altında toplayalım istedim. Sadece beğenilenleri değil beğenmediğiniz hareketli kitaplar hakkında eleştirilerimizi de başlıkta dile getirebiliriz.
Bu başlık ile, oldukça karmaşık olan ve öğrenebileceğimiz türkçe kaynak kısıtlı olan Human Design sistemini ele almak istedim. Siz de benim gibi Human Design’ı merak ediyor ve herhangi bir şeyi deneye-yanıla kendiniz keşfetmeyi seviyorsanız veya okumasını alacak bütçeniz yok ya da bunu tercih etmiyorsanız, gelin hep birlikte bu sistemin derinlerine dalalım! Ben aşağıdaki iletide; Chetan Parkyn’in Human Desıgn’ın nasıl okunacağını anlattığı kitabından kendim yararlandıktan sonra sizlere de kolaylaştırıcı olacak şekilde adım adım ilerleyerek, biraz sistemi anlamak biraz kendi chartınız hakkında bilgi edinmenizi sağlayamak adına yönlendiricilik yaptım. Şunu da belirtmek isterim bu işin uzmanı değilim. Amatör bir şekilde öğrenmeye çalışırken sizinle de paylaşmak ...
Tanrıçalar Ve Tanrıça’nın Dönüşümü isimli kitap, Joseph Campbell‘in karşılaştırmalı mitoloji alanında yıllarca süren araştırmalarından ve diğer kitaplarından sonra, verdiği konferanslarındaki konuşmalarından adına kurulan vakıf tarafından derlenmiş bir eser. Ben de bu kitabı okuduktan sonra ilerdeki potansiyel okuyucularına biraz da olsa ışık tutabilmek adına bir inceleme – yorum tarzı bir şeyler yazmaya çalıştım. Tabi ki bu inceleme sadece bana ait olmasın, çeşitliliği olsun diye de böyle bir başlık açmak istedim. Kitap hakkındaki yorumumu altta ileti olarak bu başlığa girdim. Siz de kitabı okumuşsanız ve paylaşmak istediğiniz şeyler varsa, pekala siz de bu başlık altına ileti girebilirsiniz.
Okumuş olduğumuz kitaplar arasında, tavsiye etmeye değer bulduklarımızı herhangi bir şekilde tür, yazarların dünya görüşü, popülist- çok satmayan, ayrımı yapmadan bir kitap önerileri başlığı oluşturarak paylaşabileceğimizi düşündüm. Bu vesile ile de paylaşacağım tüm kitap önerilerini tek tek ileti olarak bu başlığın altına girmek istedim. Eğer siz de okuduğunuz ve beğendiğiniz kitapları bu başlık altında ileti olarak paylaşırsanız, inanıyorum ki topluca oluşturduğumuz güzel bir kaynak ortaya çıkacaktır. Bazı kitapların; okunması daha keyifli ve verimli olacağı yaşlar, bazı kitapların da cinsiyetleri vardır bana göre. Yorumlarımda bu konudaki naçizane fikirlerimi de belirttim. Kitaplar hakkında verdiğim bilgileri titizlikle kontrol etmeme rağmen yazar veya kitabı hakkında yanlış ...