Başlık Formatı: Backlink amaçlı olmaması adına, bu başlığa girilen iletilerin en az 3 wordpress ile yapılmış e-ticaret sitesi örneği içermesi gerekmektedir. Ayrıca her bir örnek daha önce başkası tarafından belirtilmemiş olmalıdır.
EDOFHI Latest Questions
Edofhi oldukça güzel bir web sitesi olmuş. Çok beğendim. Ben de web site konularında son zamanlar çok ilgilenmeye başladım. WPmavi gibi web sitelerden çok yararlandım. Hatta bu web sitesi buradaki Burak hocamızın sanırım. Sorum şu ki: Edofhi wordpress alt yapısını kullanıyor. Ama çok hızlı. Acaba ne gibi eklentiler kullanıyorsunuz? Cache açısından ve hangi hosting firmasını kullanıyorsunuz. Bende böyle bir site kursam bu hızlara ulaşmak için neler yapmam gerekir. EDOFHİ’nin arka planında neler var, rica etsem anlatır mısınız?
WordPress Yoast Seo ayarlarım görünmüyor. Yoast Seo’yu sildim bir daha yükledim ancak sorun devam etmekte. Hiçbir şekilde sorunun kaynağını vs bulamadım. Genel – Başlangıç – Özellikler – Arama Görünürlüğü vs. hangi Yoast SEO ayarına tıklarsam tıklayayım ayarlar gözükmüyor. Bu birden oldu. Bu sorunun çözümünü bana öğretirseniz/çözerseniz çok sevinirim. Ekran görüntüleri ise şu şekilde: https://prnt.sc/10kvbtd – https://prnt.sc/10kvchn
Nereden hosting almalyım? Yurtdışı ve yurtiçi bir çok hosting firması alternatifi var. Daha önce hosting almışlığım da var. Ancak ya benim bilgisizliğimden ya da firmanın kötü oluşundan site hız problemleri ile aylarca boğuştuktan sonra pes ettim. Şimdi yeni bir başlangıç yapmak istiyorum ve bu sefer düzgün bir firma bulmak adına hosting nereden alınmalı diye araştırıyorum. Ancak o kadar çok firma ve o kadar farklı çeşit hosting paketi ve farklı fiyat var ki açıkçası işin içinden pek de çıkamadım. Yani emin olamıyorum nasıl ilerleyeceğim konusunda. Site hız problemleri yaşamayacağım, 7/24 ve çok da beklemeden bir problemle karşılaştığımda destek alabileceğim, sorunsuz bir ...
Aslında yapmaya çalıştığım şey yan panelimde olan bileşenleri masaüstü cihazlar için ayrı, mobil cihazlar için ayrı şekilde göstermek. Siteme masaüstü cihazlar üzerinden giren ziyaretçilerim için bir metin bileşeni içerisinde reklam gösterirken, bu bileşenin siteme mobil cihazlar üzerinden giren ziyaretçilerime görünmemesini ve bunun yerine başka bir bileşenin, mesela sosyal medya hesaplarımı linklediğim bileşenimin görünmesini istiyorum. Yani yan panelime eklediğim bir bileşen, siteme masaüstü cihazlardan giren ziyaretçiler tarafından görünsün ancak mobil cihazlardan girin ziyaretçiler için görünmesin gibi. Bunu da bileşen bazlı yapmak istiyorum. Yan panelime eklediğim bir çok bileşen var. Eklediğim bileşenlerden sadece bazılarını mobil cihazlarda gizlemek isterken bazılarının normal, her türlü cihazdan ...
Ziyaretçilerim wordpress siteme mobil cihazlardan girdiklerinde ekranda yakınlaştırma – zoom yapamıyor. İçeriklerime detaylı görüntülenmesi gereken bir fotoğraf – tablo veya resim koyduğumda bobil cihazların ekranları küçük olduğu için bu verilerim ziyaretçiler tarafından zoom yapma özelliği de olmadığı için aslında düzgün bir şekilde görüntülenemiyor veya hiç görüntülenemiyor. Aslında fotoğraflar için pekala lightbox mevcut. Yani lightbox kullanılabilir bu herhangi bir fotoğrafa mobilde tıklandığında ekranda büyümesi için ancak dediğim gibi, benim problemim sadece fotoğraflardan ibaret değil. Paylaştığım tablolara veya chartlara da ziyaretçilerim detaylı bakmak istediklerinde mobil cihazlarında alışkın oldukları gibi el ile büyüterek yakınlaştarak – zoom yaparak bakabilmeli. Böyle bir özellik var mıdır wordpress’te? Yani ...
Pagespeed Insight üzerinden sitemi test edip gerekli hız optimizasyonlarını yapıyorum. fakat ne yaptıysam Cumulative Layout Shift sorununu bir türlü çözemedim. sorunun adsense reklamlarından kaynaklandığını düşünüyorum ama webde bununla ilgili ne yapmamız gerektiğini tam olarak anlatan yok. belki burda vardır bir bilen. sitem wordpress. adsense otomatik reklamlarını kullanıyorum. buna göre CLS sorunu çözümü sunarsanız sevinirim.
Bazı internet sitelerinde görüyorum. Siteye cep telefonundan girince “… Uygulamasını Ana Ekrana Ekle” diye popup açılıyor. Tıkladığımda telefonuma web sitesinin ikonu ekleniyor. Tıkladığımda site uygulama gibi açılıyor. Bunu kendi siteme nasıl uygulayabilirim? Sitem wordpress bu arada.
WordPress sitemde yaklaşık 11-12 bin kelimelik bir yorum girmeye çalışıyorum. Daha doğrusu tema sistemi o şekilde çalıştığı için içeriği yorum olarak girmeye çalışıyorum. Ancak ne yaparsam yapayım, wordpress yorum uzunluğu limiti ayarlama veya arttırma işlemi de yapsam “Hata: Yorumunuz çok uzun.” şeklide bir hata alıyorum. WordPress sitelerinde yorumlar için karakter veya kelime limiti nedir ve bu limit nasıl arttırılır? Ben yorum uzunluğu limitini arttırmama rağmen yine de bu hatayı alıyorum. Bu problemi nasıl aşabilirim?
Görünüm >> Özelleştir >> EK Css kısmına eklediğim CSS kodları wordpress alt yapısında nerede depolanıyor? Bu özelleştirilmiş CSS kodları tam olarak nerede saklanıyor? Dosya konumu nedir? wp-includes ve wp-content kalsörleridne yer alan neredeyse tüm css dosyalarını araştırdım ancak bir türlü manuel olarak düzenlemek için bu kodların depolandığı özelleştirilmiş CSS dosyasını bulamadım.