Dış mekan kamera tavsiyesi arıyorum. Verebileceğiniz kablosuz ip güvenlik kamerası tavsiyeleri nelerdir? Aslında ev için ip kamera tavsiyesi arıyorum. Yani müstakil bir ev için hem bahçeyi görecek, hem terası görecek hem de kapı önünü görecek şekilde 4 5 kameradan oluşan bir kamera sistemi almayı düşünüyorum. Dış mekan için olmalı. Su geçirmez olmalı. Soğuk ve sıcak havalara dayanıklı olmalı Bir de en önemlisi kablosuz olmalı. Kablosuz wi-fi kamera. Kabloları ile uğraşmak büyük külfet olur.
Sadece sizin için değil, kablosuz dış mekan kamera tavsiyesi veya iç mekan güvenlik kamerası tavsiyesi arayan herkes için hazır böyle bir başlık açılmışken bu konu ile ilgili tecrübelerimi paylaşayım.
Ben de zamanında aynen sizin aradığınız gibi evim için kablosuz dış mekan güvenlik kamerası aramış ve uzun süre araştırmıştım. Araştırmalarım sonucunda da amazon Amerika’da best seller (en çok satan) bir kablosuz güvenlik kamerası sistemini satın aldım.
2 yıldır kullanıyorum. Muazzam derecede memnunum.
Benim evim Ankara’da. Kullandığım ip güvenlik kameraları -20 dereceyi de gördü, +35-40 dereceyi de. Yağmuru da, karı da, doluyu da ve donu da. 2 yıldır bir tanesi bile tek bir problem çıkartmadan anlık kayda devam ediyorlar.
Bahsettiğim kablosuz dış mekan kamera sistemi: Tam olarak aldığım ürüne ise siz de şuradan ulaşabilirsiniz.
Aldığım kablosuz güvenlik kamera sisteminin markası Heimvision. Ben araştırma yaparken Türkiye’de pek bilinen bir marka olmadığı için, (zira ürünün Türkiye’de satışı da yok. Bir tek Amazon US’de var) güvenlik kamerası marka tavsiyesi olarak Türkiye internetinde pek rastladığım bir marka olmadı.
Ancak ingilizce kaynaklarda güvenlik kamerası tavsiyesi olarak, özellikle de dış mekan ve kablosuz güvenlik kamerası tavsiyesi olarak ve bir de uygun maliyetli bir seçenek olarak sıkça karşılaştığım bir marka oldu. (Araştırdığınızda siz de göreceksiniz.)
Bahsettiğim dış mekan ip güvenlik kamerası seti bugüne kadar kaç adet sattı bilmiyorum ancak dediğim gibi Amazon’da güvenlik kameraları kategorisinde en çok satan ürün. Ürüne bugüne kadar 8000’in üzeri yorum yapılmış. Ürünün binlerce müşterisinden aldığı geri dönüş puanı 5 üzerinden 4.3.
Ürünün özellikleri ise şu şekilde:
1- Kurulumu acayip basit! Herhangi bir teknik bilgiye, konfigürasyon veya ayar yapmanıza gerek olmuyor. Güvenlik kamera sistemi geliyor, kargoyu açıyorsunuz, kamera kayıt kutucuğunun mouse bağlantısını, (mouse’da geliyor ürün ile birlikte) monitör bağlantısını, hard drive’ın bağlantısını yapıyor ve fişini takıyorsunuz.
Arından da kameraları kayıt almalarını istediğiniz yerle monte ederek ve wi-fi antenlerini basit bir şekilde kapak kapatır gibi çevirerek kameranın üzerine takıp, kamerayı da fişe takıyorsunuz ve voila! Hepsi bu kadar. Anında görüntüler monitörünüze düşüyor ve cihaz kayda başlıyor.
Önemli Not: Ürün ile birlikte mouse’da geliyor. Monitör bağlantı kablosu gelmiyor. Bu bağlantı için VGA veya HDMI kablosu almanız gerekli. (Muhtemelen evinizde vardır da, yoksa da gayet ucuz ve bilindik kablolar bunlar). Tabi ki monitör de gelmiyor 🙂 Ben monitör olarak 15 yıllık eski bilgisayarımdan kalan 60 hz bir monitör kullanıyorum görüntüleri izlemek için. Basit, ucuz, 60 hz, VGA destekli ucuz bir monitör işinizi fazlasıyla görecektir.
HDMI bağlantı seçeneği de var tabi. Yani kayıt cihazını televizyonunuza da bağlayabilirsiniz.
Güvenlik kameralarını monte etme işlemi de oldukça basit. Kameraların üzerine 3 vidalama noktası var. Vidaları ve dübelleri de kameralar ile birlikte geliyor zaten.
Çok Önemli Not!Hard drive ürün fiyatına dahil değil! Hard drive’ı ayrı satın almanız gerekiyor. Ürün satış sayfasında (üstte linkini paylaştım) alt kısımda ürün ile birlikte en çok satılan ürünler kısmı var. Ürün satış sayfasında hemen altta resimini paylaştığım gibi olan yer:
Bu wi-fi kamera setini satın alırken mutlaka bu hard drive’ı da satın almanızı öneririm. Ben de kayıt cihazının içerisine yerleştirmek ve kayıtları tutmak için bu kablosuz güvenlik kamerası seti ile blrlikte en çok satılan Hard Drive’ı, yani Western Digital’in 2 TB’lık Purple Surveillance Internal Hard Drive’ı satın aldım.
Hem oldukça üstün bir hard drive, (ben biraz araçtırdım da ömürlük yani… Öyle yanma – kendini formatlama vs. gibi sorunların olmadığı bir ürün) hem de bu kablosuz ip kamera seti ile birebir uyumlu. İşinizi çok basitleştiriyor yani. Teknik bilgi gereksinimi ortadan kaldırıyor.
Gelen kayıt cihazınızın içerisini 4 köşesinde bulunan vidalarından açıyorsunuz, sonra bu Hard Drive’ı içerisine yerleştiriyorsunuz, ki tam hard drive’ın oturacağı boyutta bir yer var kayıt cihazı içerisinde.
Ardından da hard drive’ın soketini kayıt cihazınıza takıyorsunuz (yine bu da çok basit. Fiş takar gibi takılıyor) ve vidaları ile tekrar kayıt cihazını kapatıyorsunuz. Bu kadar basit! Hard Drive’ınız kayıt cihazınıza bağlanıyor ve direkt kayıt depolamaya hazır oluyor.
2- 1080p HD kayıt özelliği ve 1080p kamera çözünürlüğü mevcut. Böyle olunca da görüntüler oldukça net oluyor aslında. Saçma sapan, tost makinesi gibi çekimlere sahip değil. Görüntüler bildiğiniz net oluyor.
3- Kameraları ise 2.0 Megapixel bullet kamera olarak geçiyor.
4- Kameraları gece görüşlü. Gece görüş özelliği var yani. Gece görüşü özelliğinde 50ft, yani 15 metreye kadar net kayıt yapabiliyor. 3.6mm LED’lerle yapıyor bunu. Gece görüşü moduna da kamera kendisi geçiyor. Düşük ışık yoğunluğu algıladığında kendini otomatik gece görüşü moduna alıyor. Bildiğiniz akşam olmaya başladığında, güneş battığında kendini gece görüşü moduna alıyor 🙂 Hava aydınlanmaya başladığında da gündüz moduna 🙂
5- IP66 sertifikası mevcut. Yani tamamen su geçirmez biri ip kamera sistemi. Yağmur, kar, dolu, don gibi tüm koşullarda sorunsuz çalışıyor. Tabi ki IP66 sertifikası sadece su için değil aynı zamanda toz geçirmezlik için de verilen bir sertifika.
Yani kameralar aynı zamanda tozdan vs.’de etkilenmiyor. Özellikle villa veya müstakil ev için dış mekan kamera tavsiyesi arıyorsanız cidden hiç başka ürüne bakmayın bile derim.
6- IP Pro isimli mobil uygulama ile uyumlu. Bu uygulama zaten ip kameralar için çıkarılmış bir uygulama. Bu uygulama vasıtası ile de kameralarınıza bağlanıp, evinizde olmadığınız zamanlarda, uzaktan da kamera görüntülerine erişim sağlayabiliyorsunuz. Bunun için kamera sisteminizi kamerayı kurduğunuz yerin wi-fi ağına bağlamanız gerekiyor. Tabi bu işlem de oldukça basit.
7- Hareket algılama (motion detection) ve ve hareketi algıladığında da alarm verme özelliği var. En sevdiğim özelliği ise bu diyebilirim. Kameranın görüntülediği alanda, görüntü üzerinde monitörünüzden pixel pixel alan seçiyorsunuz ve eğer bu alanlarda bir hareket olursa, yani görüntüde bir değişme olursa alarm ver diyebiliyorsunuz kamera sistemine.
Mesela ben kameralardan bir tanesini evimin kış bahçesinin içerisine, hem kış bahçesini hem de bahçeyi tam görecek şekilde yerleştirdim. Ardından da kayıt cihazına bağladığım monitör’e sağ tıklayarak ip kamera yönetim panelinden bu kameram için video detection ayarlarından area edit diyerek, yani kameranın görüntülediği alanı düzenle diyerek o alan içerisinde hareket olduğunda alarmı tetikleyecek noktaları seçtim.
(Bu arada ben ingilizce olarak kullanıyorum da, kamera sisteminin yönetim panelinde Türkçe dil desteği de var. Türkçe’yi de seçerek kullanbiliyorsunuz yani.)
Kayıt sistemi kameranın görüntülediği alanı toplamda 300 üzeri ayrı kareye bölüyor. Siz de tüm bu kareler içerisinden hangi alanlarda hareket olduğunda algılansın ve sistem alarm versin istiyorsanız, o karelerin üzerine mouse ile bir kere tıklıyorsunuz ve ardından kaydet diyorsunuz.
Böylece hareket algılama ve algıladığında da alarm verme sistemini devreye almış oluyorsunuz. Mouse ile bir kez üzerine tıklayınca alan seçilmiş oluyor. Aynı alana bir kez daha tıkladığınızda da seçtiğiniz alanı seçimden çıkartıyor, yani tekrar seçilmemiş alan yapıyor.
Mesela benim kış bahçem için kameranın görüntülediği tüm alan içerisinden sadece kış bahçemin içerisini seçtim. Yani sadece kış bahçesinin içerisinde hareket olursa hareketi algıla ve alarm ver diye ayarladım. Aynen şu şekilde: (mavi alanlar seçilmiş alanlar. Bu alanların içerisinde hareket algılanırsa alarm devreye giriyor.)
Normalde tüm bahçeyi de seçebilirdim ancak bahçeden kedi vs. geçince de alarm veriyor sistem 🙂 Gerçi hareket algılama seviyesini de ayarlayabiliyorsunuz. Hareket algılama hassasiyeti ayarından, bu ayarı arttırarak veya azaltarak en ufak bir harekette alarm ver veya bu hassasiyeti düşük tut, büyük hareketlerde alarm ver gibi seçim de yapabiliyorsunuz.
Özellikle hassasiyeti düşük tutarak sadece insan hareketlerini algıla gibi bir ayar da pekala yapabilirsiniz. Benim için kış bahçesinin içerisi yeterli olduğu için ben bu ayarlarla çok uğraşmadım açıkçası. Kış bahçesi içerisindeki alanı seçtim ve hareket hassasiyetini de orta seviyede tuttum.
Belki bugüne kadar 100’lerce test yaptım, hepsinde de bu hareket algılama sensörü mükemmel, tam olması gerektiği gibi sorunsuz çalıştı. Yani kış bahçedem bir hareket olduğu zamana sistem direkt alarm veriyor.
Alarm olarak da 4 farklı alarm çeşidi mevcut. Bu kablosuz wifi kamera seti ise sadece 3 tanesini destekliyor. Bunlar, buzzer – e-mail notice ve APP Alarm şeklinde. Ben sadece buzzer’ı kullanıyorum.
Buzzer şu anlama geliyor; hareket olduğu zaman alarm ver ve alarmı buzzer olarak ver. Buzzer’da bildiğiniz bir alarm sesi. Buzzer seçili olduğunda alarm sesi direkt olarak kamera kayıt cihazınızdan geliyor. Buzzer alarm sesinin çalışması için herhangi bir ses kartına veya bir cihaza bağlı olmasına gerek yok kayıt cihazının.
Bu kablosuz güvenlik kamerası setinin kayıt cihazında böyle bir özellik de var yani. Direkt alarmı kayıt cihazı veriyor. Oldukça da yüksek sesli bir alarm sesi veriyor. Evin içerisinde nerede olursanız olun, duymamanız imkansız.
Ayrıca alarm süresini de seçebiliyorsunız. Ben mesela kış bahçeme yerleştirdiğim kameram için hareket algılamada vereceği alarmın sesini 5 saniye boyunca ver, kapı önüne yerleştirdiğim kamera için 8 saniye ver, terasa yerleştirdiğim kamera için ise 10 saniye ver şeklinde ayarladım.
Bu buzzer alarm sesi belirli bir aralıkla çalışıyor. Bibip – bibip sesi 🙂 2 saniye sürüyor, 1 saniye bekleme ve arından tekrar bibip -bibip şeklinde ses çıkartıyor.
Ben de cihazdan hareket sensörü odaklı bir buzzer alarm sesi duyduğumda, monitör başında olmasam da alarmın çalış sayısından hangi kameranın hareket algıladığını anlayabiliyorum. Eğer 2 kere bibip – bibip yapıp sustuysa 🙂 anlıyorum ki kış bahçesinde bir hareket var. Eğer 3 kere yaptıysa ön kapıda ve eğer 4 kere yaptıysa terasta 🙂
Ayrıca hareket sensörü için etkin veya etkisiz olacağı saatleri ve günleri de seçebiliyorsunuz. Mesela ben hareket algılama ve alarm verme özelliğini saat akşam 10’dan sabah 7’ye olacak şekilde ayarladım. Diğer türlü, tüm gün bu hareket algılama sistemini aktif etsem, gün içerisinde her kış bahçesinde çıktığımda sistem alarm veriyor oluyor 🙂
Mesela diğer bir kameramı da evimin kapısının önünü görecek şekilde yerleştirdim ve hareket sensörü algılama noktaları olarak da kameranın gördüğü açılar içerisinden evimin kapı kolu – anahtar deliği gibi yerleri işaretledim. Bir de kapımın hemen yanında evimin elektrik panosu var.
Olası bir pontansiyel hırsızlık durumunda hırsızın elektriği kesme girişimine karşılık güvenlik önlemi olarak elektrik panosunu da işaretledim. Yani elektrik panosu üzerinde veya kapımın anahtar deliği, kapı tutma kolu üzerine bir hareketlilik olduğu anda sistem alarm veriyor.
Yani potansiyel bir hırsızın herhangi bir girişimde bulunmasının saniyesinde ben haberdar olabiliyorum.
Ayrıca alarm seçeneğini e-mail notifikasyonu şeklinde de set edebiliyorsunuz. Hareket algıladığında sistem size otomatik olarak mail gönderiyor. Bunun için bu kablosuzu güvenlik kamerası sisteminin evinizdeki (veya nerde kullanıyorsanız) wi-fi ağına bağlı olması gerekiyor.
Ya da alarmı APP alarm şeklinde de kurabiliyorsunuz. Bu alarmı da kullanabilmek için kamera sisteminiz için kamera sisteminin ücretsiz uygulaması olan IP Pro uygulamasını kullanmanız gerekiyor ve yine kamera sisteminizin evinizin wi-fi sistemine bağlı olması gerekiyor.
Hem e-mail alarmları hem de APP alarmları da oldukça işlevsel aslında. Eğer uygulamasını kullanıyorsanız kamera sisteminin herhangi ibir hareket algılandığında telefonunuza anında bildirim geliyor ve bildirim de hareketin bir ekran görüntüsü oluyor. Siz bu bildirime tıkladığınızda da hareketi olduğu saniyeleri izleyebiliyorsunuz.
Veya 3 alarm çeşidini aynı anda da kullanabiliyorsunuz!
Ben sadece buzzer kullanıyorum çünkü kamera sistemini wi-fi sistemine bağlamadım. Genelde evde olduğumdan dolayı zaten local olarak hard drive’a kayıt ediliyor bu görüntüler ve herhangi bir alarm durumunda da gece saatlerinde hep evde olduğum için alarmı buzzer olarak set etmek en mantılısı geldi bana.
8- Diyeceksiniz ki kablosuz wi-fi güvenlik kamerası tavsiyesi veriyorsun ama wi-fi’ye bağlamadan kameraları nasıl kullanıyorsun? İşte, bu kamera sisteminin en çok sevdiğim diğer bir özelliği de bir wi-fi güvenlik kamera seti olmasının evinizde veya artık her neresi ise bu kamera sistemini kurduğunuz yer, çalışması için orada bir internet alt yapısına veya bir wi-fi alt yapısına ihtiyaç duymaması.
Sistemin kendi wi-fi alt yapısı var! Yani kameralar görüntüyü kendi wi-fi sisteminden gönderiyor. Bildiğiniz kamera kayıt kutusu wi-fi router görevi görüyor. (ayrıca kameralarda da router özelliği var.) Kameraların üzerine de zaten wi-fi antenlerini takıyorsunuz ve böylece kameralar üzerlerinde bulunan wi-fi antentleri ile görüntüyü kamera kayıt cihazının içerisinde bulunan ana wi-fi alıcısına gönderiyor ve görüntü aktarımı kendi wi-fi sistemi içerisinde gerçekleşiyor.
Yani anlayacağınız bu kablosuz wi-fi ip kamera sistemini internetin olmadığı yerlere de kurabiliyorsunuz. Eğer tam zamanlı olarak internetin olmadığı bir yerde yaşıyorsanız, ister dağ evinize, ister köy evinize vs. de kurabilirsiniz. Tam zamanlı diyorum çünkü eğer tam zamanlı yaşamadığınız bir yer için kuracaksanız ve o yerde internet yoksa pekala böyle durumlarda uzaktan bu görüntülere ulaşamazsınız. Sadece local’de hard drive’a kayıt olur görüntüleriniz.
Önemli Not: Kendi wi-fi ağı ile kameraların görüntüleri sorunsuz bir şekilde kayıt cihazına aktarması için, kameraların kayıt cihazından 5 metre çapından daha uzakta olmaması gerekli. Ben o şekilde tecrübe ettim. 5 metreden uzağa koyunca görüntüler gecikmeli olarak geliyor, görüntülerde donma ve kasılma oluyor.
Ancak 5 metre çapı içerisindeyse sistem ve görüntü aktarımı sorunsuz çalışıyor. (5 metreyi çap olarak özellikle söyledim. 5 metre çapında hayali bir küre içerisinde kayıt cihazını bu kürenin merkezin olarak kabul ederek yerleştirme yapabilirsiniz. Alt – kata üst kat vs. gibi yerler de bu çapın içerisine giriyor yani.)
Tabi bir de benim kayıt cihazım modemim ile yan yana. Modem de wi-fi sinyalleri gönderiyor, bu kamera kayıt sistemi de. Dolayısı ile sinyaller birbiri ile karışıyor. Modemi kapattığımda mesela 6 7 metrelere kadar sorunsuz çalışıyordu. Bunu da ekstra belirteyim dedim ama siz en garanti 5 metre olarak hazırlayın kendinizi.
Ancak kameraların kendilerini de aynı zamanda bir router olarak kullanabiliyorsunuz. Yani diyelim ki 4 adet kendi wi-fi ağı ile çalışan bu kamera sistemini aldınız diyelim. kameralarının birini kayıt cihazından 20 metre uzağa, diğerini 15 metre, diğerini 1o ve bir diğerini de 5 metre uzağa koydunuz.
Bu durumda şu ayarı yapabiliyorsunuz; En uzaktaki kamera görüntüsünü kendi wi-fi ağı üzerinden en yakınındaki kameraya aktarsın, o da bir yakınındaki ve o da bir yakınındaki ve son kamera da kayıt cihazına aktarsın şeklinde. Böylece aslında kamera uzaklığını 20 metreye kadar kendi wi-fi ağı içerisinde sorunsuz görüntü aktaracak şekilde ayarlayabiliyorsunuz.
Ayrıca kameraların harcadığı enerji de çok düşük. Sanırım 12 wolt’luk adaptörler ile çalışıyorlar. Benim ileride terasa bir güneş paneli koyarak kameraların fişlerini bu güneş paneline bağlama planım da var. Böylece kamera sistemini zaten kendi wi-fi sistemi olduğu için internetten bağımsız olarak kablosuz bir şekilde çalışıyor, bir de elektrikten bağımsız olarak çalışmasını sağlamış olacağım. Yani elektrik de kesilse, internette gitse kayıt yapmaya devam ediyor olacak. İşte o zaman tam bir kablosuz güvenlik kamerası sistemi olacaktır 🙂
9- Verdiğim dış mekan kamera tavsiyesi 4 kamera ile birlikte satılıyor. Üstte linkini verdiğim ürün sayfasına gittiğinizde de göreceksinizdir zaten ancak sistem 8 kameraya kadar destekliyor. Yani eğer alanınız geniş ise 8 kamera da kullanabilirsiniz. Her bir ekstra kamera 40 dolardan satılıyor. Zaten ürün satış sayfasında bu kamera seti ile birlikte en çok satılan ürünler kısmında ek – adet kamerayı da göreceksinizdir. (Üstlerde bu kısmın resmini koymuştum iletime) İhtiyacınıza göre ekstra kamera sayısını o şekilde alırsınız.
10- Eğer güvenlik kamera sisteminizin kendi wi-fi sistemi ile çalışsın istemiyorsanız, kameraların üzerinde kablo ile bağlantı yapma noktaları da var. İsterseniz kablo ile de kameralarınızı kayıt cihazınıza bağlayabilirsiniz. Tabi bunun için ekstra bu kamera sistemi ile uyumlu ihtiyacınız uzunluğunda kablo almanız gerekli. (Sanırım kablo sisteminin de bir standardı vardır. Yani standart bir kablo teknolojisi kullanılıyordur.)
11- Ürün ile birlikte aldığım 2 TB’lık disk ile ben 60 günlük görüntüyü depolayabiliyorum. Eğer çekim kalitesini düşük tutarsanız, ki bunu da ayarlayabiliyorsunuz, o zaman bu süre 90 veya üzeri güne de rahatlıkla çıkıyor. Ancak 60 gün benim için oldukça yeterli oluyor. Bir de sistemden 60 günden uzun – 30 günden uzun vs gibi seçeneklerle alınan kayıtları formatlayarak hard drive temizliği de yapabiliyorsunuz. Tabi ki bu format işlemini de bir kaç seçenek seçerek ve tek bir butona tıklayarak yapıyorsunuz. (Bu da oldukça basit yani)
12- Kamera görüntülerinin renk ayarlama seçenekleri de mevcut. Hue – Brightness – Saturation – Contrast – Sharpness gibi ayarlamalarını da istediğiniz gibi yapabiliyorsunuz.
13- Kamera görüntü kayıtlarına göz atarken kaç kata kadar bilmiyorum ama sanırım 32 kattan fazla zoom yapabiliyorsunuz. Sadece görüntüde zoom yapmak istediğiniz yeri mouse ile kare şeklinde seçiyorsunuz ve anında sistem zoom yapıyor. Bu da geçmiş görüntüleri izlemek için oldukça güzel bir özellik.
14- Kamera çekim açıları da oldukça geniş. Küçük bir kameranın bu kadar geniş bir açıda çekim yapabilmesine ben hayret etmiştim. Tam olarak çekim açıları 110 derece.
Çok önemli! Az daha unutuyordum 🙂 Kameraların fişleri İngiliz tarzı prizler için uyumlu. Yani fiş ayakları 3 tane 🙂 Kameraları fişe takabilmek için priz dönüştürücü de almanız lazım. Ben onları Türkiye’den şuradan gayet uygun fiyata almıştım.
Özellik olarak neler yok:
1- Ses kaydı yok.
2- Ürün hard-drive ile birlikte gelmiyor. Üstte de söylediğim gibi hard-drive’ı ayrı olarak almanız lazım.
3- Ürünün fişleri ingiliz tarzı prizler ile uyumlu. Kameraları fişe takabilmeniz için bir de priz dönüştürücüler almanız gerekli.
Ürünün satış fiyatı üzerine bir de 150 dolar üzerinde Türkiye’ye kargolama ve gümrük vergisi ücreti ödüyorsunuz. Bunu da satın alma işlemini yaparken ödüyorsunuz. Amazon sizin için kargoyu ve gümrük vergisini ödüyor. Yani ürünü sipariş ediyorsunuz ve ürün direkt kapınıza max. 1 ay içerisinde geliyor. (Muhtemelen 1 hafta 10 gün içerisinde gelecektir.)
Eğer eviniz, iş yeriniz, ofisiniz, dükkanız vs için özellikle bir dış mekan kamera tavsiyesi arıyorsanız, dediğim gibi amazon’da best seller olan, amazon’un satış sayısının bana vermiş olduğu kablosuz güvenlik kamerası tavsiyesi ile aldığım bu ürünü 2 senedir sorunsuz kullanıyorum ve size de rahatlıkla tavsiye. Tabi ki sadece benim yorumuma da bakmayın. Ürünün satış sayfasındaki yorumlara ve videolara da bakın. İnsanlar geri dönüş olarak bu kablosuz güvenlik kamera sisteminin hem fotoğraflarını hem de video görüntülerini de göndermiş. Bu konu ile ilgili sorularınız olursa iletimin altına yorum yazabilirsiniz. Zaman buldukça cevaplarım.